PÁLYAMINTÁK - MINTAPÁLYÁK

GYORSAN változó világunkban nehéz előre megjósulni, melyik szakma lesz TUTI a jövőben. A megoldás az EGYÉNBEN rejlik. Ha  jót akar magának az ember,  javasolt megismernie ÖNMAGÁT, a személyiségét, a MOTIVÁCIÓIT, az érdeklődési körét, a lehetőségeit …etc.

Ez egy ÓRIÁSI feladat, és fiatalon, pályaválasztás előtt pedig szinten lehetetlen – na azért vannak kivételek – segítség vagy információ nélkül, helyesen dönteni. Most mondhatnánk, hogy az életben többször kényszerül az egyén munkakört, pályát váltani, de erre is fel lehet készülni. A mentorálás, a coaching, a tutori állapotok, a barátság, a család, a tanulás, az olvasás…mind –mind MÓDSZER a helyes döntés és váltás meghozásához.

A cél KÖZÖS, a szülőknek, a tanároknak, a vállalatoknak, az állami vezetőknek – támogatni szükséges, és gyakorlati információt, tudásanyagot, PÉLDÁT, MINTÁT szükségeltetik mutatni a fiataloknak.

A PÁLYAMINTÁK – MINTAPÁLYÁK új rovatomat is ezen motivációk inspirálták. Pályák, hivatások bemutatása interjúkon keresztül. Interjúalanyaim: szakmák képviselői, akik elhivatottan, lelkesen végzik munkájukat, mert magas BELSŐ MOTIVÁCIÓS szinttel rendelkeznek, és mert életüknek megvan a fókusza, az iránya, és tudásukat, tapasztalatukat átadva támogatják a pályájuk iránt érdeklődő fiatalokat, és a pályamódosító felnőtteket.

Előre is KÖSZÖNÖM minden interjúalanyomnak a NYITOTTSÁGOT, az ŐSZÍNTESÉGET és a LEHETŐSÉGET, hogy szakmájukról, hivatásukról, értékrendjük kérdezhettem.    

 

KÖSZÖNÖM:-)

 

Hamarosan jelentkezem az első interjúval.

 

AZ ÉLET LEGYEN VELETEK!